Wyświetlanie wszystkich wyników: 5
Maestro Cafe
Cudze chwalicie? Warto też poznać swoje! Maestro Cafe to kawa wypalana w Polsce. Palarnia znajduje się w Bochni – niewielkim mieście położonym w województwie małopolskim. Bochnia bez wątpienia kojarzona jest z kopalnią soli. Od dziś jednak możesz kojarzyć ją również z palarnią znakomitej kawy. Osoby pracujące nad Maestro Cafe na początku zajmowały się kawą tylko pośrednio, angażując się w różne projekty gastronomiczne. Jednak już w latach dziewięćdziesiątych rozpoczęły swoją przygodę z przygotowywaniem kawy.
Ziarna z całego świata i polska technologia w Maestro Cafe
Kawa sygnowana logo Maestro Cafe to mieszanki ziaren z różnych zakątków globu. Można w nich znaleźć Arabikę i Robustę w różnych proporcjach. Przygotowany napar charakteryzuje się niezwykle głębokim smakiem i bardzo intensywnym, ale przyjemnym aromatem. Maestro Cafe to ziarna idealne do tego, by przygotowywać tradycyjne espresso, cappuccino, ale również bardziej nowoczesne rodzaje naparu. Zależnie od stopnia zmielenia ziaren, można je wykorzystywać zarówno w ekspresach ciśnieniowych profesjonalnych i ekspresach do domu, jak również przy przygotowywaniu kawy metodami alternatywnymi – w dripperach, czy też chemexach.