BOU CAFE

Wyświetlanie wszystkich 2 wyników

BOU Cafe to firma z ponad półwieczną tradycją. Założoną ja w Barcelonie, w 1957 roku. Na początku, jak w przypadku innych producentów najlepszej kawy, BOU Cafe była niewielkim, rodzinnym przedsiębiorstwem. Jak wiele podobnych, chciałoby się rzec. Jednak w przypadku BOU Cafe wszystko potoczyło się inaczej. 50 lat istnienia, wypracowywania swojej pozycji i marki na hiszpańskim rynku sprawiły, że na początku dwudziestego pierwszego wieku BOU Cafe mogła rozpocząć ekspansję poza obszar Katalonii. BOU Cafe bardzo szybko przyjęła się na rynkach pozostałych regionów Hiszpanii, a także innych krajów. Choć do dziś BOU Cafe jest najpopularniejsza w Katalonii, możemy napić się jej w każdym miejscu na świecie.

Idealnie przygotowane mieszanki ziaren w BOU Cafe

BOU Cafe to przede wszystkim najlepsze ziarna kawy. Bez nich nie moglibyśmy czuć ani zachwycającego smaku naparu, ani jego aromatu. W BOU Cafe ziarna z całego świata przechodzą dokładną selekcję. Dzięki temu, nie ma miejsca na ich niską jakość. Co ciekawe, w BOU Cafe kawa z każdego regionu jest wypalana osobno. W procesie prażenia nie ma miejsca na to, by mieszać poszczególne gatunki. Dzięki temu z poszczególnych ziaren wydobywany jest cały smak i aromat, który nie przechodzi ziarnami innego pochodzenia. Dopiero po zakończeniu procesu wypalania ziaren, łączy się gatunki, by uzyskać niepowtarzalne kompozycje. BOU Cafe warto wybierać do parzenia kawy w ekspresach profesjonalnych, a także w ekspresach do kawy do domu.